Abena | Onderzoek naar Drempels & drijfveren voor de inzet van medische technologie

Onderzoek naar Drempels & drijfveren voor de inzet van medische technologie

Verpleegkundigen en verzorgenden spelen een grote rol bij het succesvol inzetten van digitale zorgtoepassingen. Maar wat weten zij al van MedTech in het algemeen. Of van specifieke innovaties, zoals slim incontinentiemateriaal? Wat is hun houding ten opzichte van digitale zorgtoepassingen en staan ze ervoor open om deze in de praktijk toe te passen? En wat hebben ze nodig om ermee te gaan werken? Of als ze er al mee werken, zijn ze er tevreden over? 

In opdracht van Abena deed onderzoeksbureau Markteffect onderzoek onder 310 verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderen- en gehandicaptenzorg.
 

Download rapport

Het implementeren van digitale zorgtoepassingen is noodzaak geworden binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Dat blijkt onder andere uit de actieve sturing van zorgkantoren op het implementeren van MedTech. Eerder onderzoek toont aan dat bewezen effectieve digitale zorgtoepassingen, zoals slim incontinentiemateriaal, de kwaliteit van leven van cliënten verbetert en tijdsbesparing oplevert. De praktijk leert echter dat de opschaling en borging van MedTech veel uitdagingen met zich meebrengt, die vooral op de werkvloer gevoeld worden. Daarom deed Abena onderzoek onder 310 verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Download hieronder het onderzoeksrapport.

    image

    Download het onderzoeksrapport nu.

    Voer hieronder je gegevens in en ontvang het rapport per email.