Waardebepalingsrapport Slim incontinentiemateriaal

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal dat bewezen effectief is bevonden in de waardebepaling die Vilans heeft uitgevoerd in opdracht van en in samenwerking met het Kenniscentrum Digitale Zorg.

Het verwisselen van incontinentiemateriaal bij cliënten is voor het zorgpersoneel een tijdrovende en fysiek zware bezigheid. Verschoning wordt vaak op vaste momenten gedaan, waardoor zorgverleners soms te vroeg zijn – met verspilling van materialen als gevolg- of juist te laat, waardoor de cliënt in natte kleding zit of in een nat bed ligt.

Slim incontinentiemateriaal biedt hiervoor een oplossing.  Zorgmedewerkers die Abena Nova gebruiken kunnen op afstand zien in welke mate het incontinentiemateriaal verzadigd is, en of dit vervangen dient te worden. 

Download de waardebepaling

Abena Nova: Bewezen effectief

Onderzoek toont aan dat de inzet van Abena Nova binnen jouw organisatie een bewezen effectieve positieve invloed kan hebben. Uit de waardebepaling blijkt dat er verschillende voordelen zijn als gevolg van de inzet van Abena Nova slim incontinentiemateriaal.

 

De impact van Abena Nova:

  • Cliënten profiteren van een betere nachtrust en slapen langer

  • Meer privacy & waardigheid voor de cliënten

  • Medewerkers ervaren minder fysieke belasting

  • De organisatie verkrijgt inzicht in plaspatronen van individuele cliënten, waardoor verbetering van maatwerk mogelijk is

  • Inzet van slim incontinentiemateriaal heeft een positieve effect op de reductie van huidproblematiek en urineweginfecties. 

image

Download het Waardebepalingsrapport ‘Slim Incontinentiemateriaal’ van Vilans en Kenniscentrum Digitale Zorg

Voer je gegevens in en ontvang via e-mail het rapport.